Corona Influentia och den mörkare materian @ Artistic Research Autumn Forum Stavanger

Artistic Research Autumn Forum (24–26 oktober 2022) “link” avslutade sin andra dag med ett stort VIS-event i Maskinhallen på konsthallen Tou i Stavanger, med performance av Paola Torres Núñez del Prado (medverkar i VIS #7), Timo Menke (medverkar i VIS #6) och Vilda Kvist. Läs mer om programmet på www.uniarts.se “link”

Foto: Heidi Paatere Möller

Performance lecture publicerad i VIS #6 Smitta på Research Catalogue “link” och framförd tillsammans med Vilda Kvist på Artistic Research Autumn Forum. Expositionen fokuserar på den mörka agensen i kosmisk och mikrobiologisk materia – hur den mörka materien transformerar, infekterar och eventuellt sammansmälter i symbios med människan. Texten är ett manus för en performativ läsning och har karaktären av ett omkväde med återkommande koriska kommentarer. En berättelse bestående av fragment om läderlappar, virus och mörk materia upplysta av en Corona i Platons grotta, en smittans mikrohistoria.

VIS – Nordic Journal for Artistic Research “link” är en digital tidskrift om konstnärlig forskning som publicerar två nummer varje år. Tidskriften är ett samarbete mellan Stockholms konstnärliga högskola (SKH) och Norske program for kunstnerisk utviklingsarbeid (vid Direktoratet for høgare utdanning og kompetanse).

Tou “link” är ett gammal bryggeri från 1855 som som sedan 2001 fungerar som ett av Norges största konstinstitutioner. Med sina över 12000 kvm yta består den av allt från scener och produktionsrum till ateljéer och studios för visuella konstnärer, musiker och filmskapare.

VIS: ISSN 2003-024X
https://doi.org/10.22501/vis