Yellow Jack

Det semi-digitala verket Yellow Jack består av gula post-it-lappar i karantänens gula färgprofil för signalflaggan L eller Yellow Jack för “smitta ombord” och bär på en akustisk version med panflöjten som soundtrack. Verkets ljud sprids digitalt i formen av en QR-kod. QR-kodens mönster kan avläsas/scannas med mobilen och går till den lika kult- som kitschförklarade låten The Lonely Shepherd av Georghe Zamfir. Panflöjten som kanske världens mest utskällda och trollbindande instrument samtidigt får här sin virala återkomst i form av en enfärgad mosaik.
[show type=’google’ view=’photos’ album_id=’ALfndgUTD46vZdtn2TXsJpMWVwR2zHRAxQh-hsbByKN2GXc45IYgv3sZOFWQZtCZ_bbUN5YtZwTI’ columns=’auto’ main_size=’1600′ layout=’masonry’]
Yellow Jack är en fristående fortsättning på texten Från pandemi till pankrati – Utkast till en manual för karantänen som styrelseskick som jag skrev under karantänen i mars. Texten spårar pandemins språkliga och kulturella rötter till antikens Pan och till de kroppsligt-akustiska förvandlingarna som har gett oss både panflöjten, sprutnålen (Syrinx), paniken och pankrationen, en brutal antik kampsport som här omvandlas till pankrati – utropandet av karantänen som isolerat styrelseskick.

Shows and Screenings

Title Venue Country From To
Isolering | Kommunikation “link” Färgfabriken Sweden 2020-06-02 2020-06-14